Sommaren 2018

+Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen, ett inlägg på hela sommaren. Fy skäms! Jag önskar att jag kunde säga att de kommer bli bättre men det är snarare tvärtom att det kommer bli allt mer sällan. Jag har svårt att släppa bloggen helt och jag har ingen aning om hur många som faktiskt läser den längre men det är ändå kul för min egen skull att gå in och skriva ibland för att det är så kul att skriva om mina tankar och sen är det roligt att lite ibland gå tillbaka och läsa gamla inlägg. 
 
Men om jag ska komma till dagens rubrik så var det ju faktiskt hur sommaren 2018 har varit. Sommaren började med en del jobb och där finns väll inget direkt extraordinärt att skriva om. Sen kom semestern och den var fullspäckad med händelser. Vi började med att åka söderut och hälsa på en del släktingar. Första stoppet var Umeå och Martins syster där vi stannade för natten. Dagen därpå for vi vidare mot andra äventyr och hamnade bland annat i söderhamn hos Martins gammelfarmor så hon fick träffa sitt barnbarnsbarn. Lite coolt att på den  sidan av släkten är det nu fem levande generationer inräknat med Zelda och jag är glad att hon fick chansen att träffa Zelda. Efter den korta visiten for vi och åt middag på en lokal restaurang som hade specialitet fisk men tyvärr var vi inte särskilt imponerade av fisken men Martin åt en väldigt god köttbit däremot. Sen for vi vidare mot västerås och hälsade på syster med familj några dagar och där vart det massa bus med Ian och en del bebismys med kusin Noah. Väl där spelade vi bland annat äventyrsgolf med pirattema där det fanns en pirat man kunde stoppa huvudet i och ta kort så jag tog kort på alla även lilla Noah  och Zelda i den. Fast dom fick hjälp att stoppa in huvudet. Efter några dagar hos syster så for vi vidare till Danne och hälsade på där. Vi hade köpt en bubbelmaskin till barnen som var massivt populär bland annat. Där upptäckte Zelda en ny rolig sak nämligen bollghav, det var med hästlängder den roligaste leksaken där enligt Zelda. Efter äventyret hos morbror Danne så for vi vidare till Martins släktingar i stockholm som har en mysig liten stuga en bit ut som verkligen inte känns som det är i stockholm och där myste vi på några dagar och bara tog det lugnt innan vi for vidare hem till norrland igen. 
 
Sen nästa stora händelse var ju såklart årets sommarfest. Vi blev inte lika många i år men lika kul hade vi för det. Som vanligt spelades det beerpong, pingis, kubb och fotbollskrocket. Så länge intresset för sommarfesten finns så är vår plan att ha en per år. Det är verkligen så otroligt roligt och ha så många av våra vänner samlade på en av de få festerna som vi är på nuförtiden. Självklart festade jag nyktert som jag alltid gör nuförtiden. Ett populärt inslag i årets fest var att jag hade gjort iordning ett bildspel och hade det igång på tv:n i vardagsrummet från alla tidigare sommarfesterna. Medans vi hade fest så var Zelda och Tina och myste på med farmor och farfar.Helgen därpå gick jag på PDOL med Fanny och Josse och dansade järnet.
 
Årets absolut bästa händelse var såklart den 25 augusti då vår underbara dotter Zelda hade sin alldra första födelsedag. Det gjordes två tårtor en sockerfri och en med socker eftersom vi har gjort det aktiva valet att inte introducera Zelda för onödigt socker än på ett bra tag. Martin var konstnären för den sockerfria och jag gjorde den med socker. Inspirationen till min tårta var Zeldas kärlek till badankor. Ska se om jag kommer ihåg att lägga upp en bild på den i slutet av inlägget. Dagen till ära hade jag några släktingar som kom på besök och spenderade helgen och självklart kom även ett gäng av Martins släktingar förbi på kalasdagen och firade denna fantastiska dag tillsammans med oss. bland favoriterna så fanns det ett pussel och en babblarbok som Zelda fastnade lite extra för. Men alla presenter uppskattar och tackar vi för självklart. jag är så otroligt tacksam att jag är mamma till en så glad och fin tjej som Zelda. Detta år har lätt varit en av de bästa åren i mitt liv och jag längtar tills resten av mitt liv som mamma och förhoppningsvis även mormor en dag. 
 
Nu i helgen så for vi norrut på storkalas där systers sambo Johannes bland annat firades (bland några) då han ska fylla 40 år senare i september. Under resar passade vi även på att köpa en del grejer till Zelda inför förskolestarten bland annat galonisar och fleecekläder. Det ska bli väldigt spännande att Zelda börjar förskolan och dagen till ära har jag faktiskt tagit ledigt för att vara med på Zeldas första inskolningsdag.  Jag har svurit till mig själv att jag ska bli den perfekta förskoleföräldern på Zeldas förskola. Se till att ha massor med ombyten, alltid ha blöjor och se till så att hon har inskrivit tider så långt som möjligt. Allt sånt som jag själv anmärker på som förskollärare. Jag som jobbar inom förskola vet vad det innebär att lägga de rätta tiderna på barnet till exempel. Uppskattningen man känner då barnen har tillräckligt med extrakläder så att man slipper gå och leta bland förskolans extrakläder (om det finns några). Extrakläder är ju absolut inget förkolan är skyldig att tillhandahålla. Därför är det ju såklart ett stort plus när en sådan kanske simpel sak finns. Sen en annan fördel att vara förälder som jobbar inom förskolan är ju att jag har lite inside info om vad för sorts kläder som är bra eller inte och vet jag inte själv så är det så lätt att fråga mina kollegor om vad dom tycker är bäst. Till exempel har jag redan köpt dom eftrertraktade tårneådalens vantar. 
 
Aja nu när jag har gjort en av de väldigt sällsynta uppdateringarna på bloggen så ska jag passa på att umgås med familjen lite till innan det är dags att krypa i säng inflr morgondagens öppning.
 
 
den utlovade bilden från Zeldas kalas
 
As always//
Linda