Underbara 2017

Dags för min årliga sammanfattning, men innan jag börjar så kan jag ju lätt säga att det är det bästa året hitills av rent uppenbara skäl. Men vi börjar från början.
 
Jag började på ett nytt jobb i januari på en förskola inne i Piteå, min första fasta tjänst. Tyvärr så var jag sjukskriven en del pga av gravidreleterade symptom. I februari fyllde min syster 30 år så johannes hade planerat en födelsedagsfest för henne och placerat ut oss på olika ställen i västerås för att hitta oss, riktigt välplanerat tyckte jag.
 
I Mars däremot hände det grejer, hade första ultraljudet och fick se Zelda för första gången, jag bokstavligen grät av lycka och jag måste faktiskt erkänna att även fast jag hade börjat skymta min mage lite så var ultraljudet ändå en härlig bekräftelse på det underbara lilla livet som växte inuti mig. Sen så hittade vi också Zeldas barnvagn till ett jättebra pris och vi är verkligen supernöjda med den.
 
I Mars/April började jag känna när Zelda rörde sig, jag fyllde 25 år i April men de var mindre viktigt :P
 
I Maj vaart jag klar med ett pussel som jag tänkt göra till tavla (har fortfarande inte gjort den till en tavla)
 
Juni hände massor av saker. Jag och Martin firade att vi varit tillsammans i 5 år genom att klä upp oss och äta på tages och sen köpte vi jordgubbar och åt hemma på trädecket. Mina underbara vänner hade fixat en helt fantastisk babyshower som jag verkligen inte hade nån aning om, de hade planerat den sen typ jan/feb och i maskopi med Martin. Babyshowern inföll på samma dag som vi firade att Martins bror David hade tagit studenten. Jag borde ha blivit misstänktsam när Martin bad mig att lämna källardörren öppen så att han skulle kunna ta sig in sen (han hade inte med sig sin nyckel) Men jag tyckte det var konstigt att ja skulle lämna källardörren öppen för jag skulle ju med han hem sen, så på kalaset snodde han istället mina nycklar och vägrade ge tillbaka dom, sen så satte han ögonbindel på mig och ledde mig till framsidan in i Josses bil. Jag visste inte först att de var Josse men sen så fnittrade hon och avslöjade därmed att de var hon, men hon pratade inget under hela resan, vi åkte in till stan och hämtade upp Cassie och sen for hon runt lite i cirklar för att förvirra mig. Sen när vi kom hem till josse så hade dom pyntat josses lägenhet och ordnat en babyshower för mig med fika, lekar och jättefina presenter. Medverkande var Josse, Fanny, Evelina, Cassandra och Anna. Det var verkligen en oförglömlig kväll.
 
I Juni så var det också dags för årets fest nämligen sommarfesten, den var tidigt i år för att i augusti då den annars brukar vara hade vi fullt upp. Sommarfesten var som vanligt fyllt med fantastiska vänner, beerpong, kubb, krocket och pingis och rundades av där den alltid rundas av i huset nämligen i hammoken. 
 
Augusti gick ganska långsamt, vi gick mest och väntade på att vår lilla dam skulle komma ut men hon hade inte alls bråttom, jag hade semester hela augusti för att hinna vila upp mig innan förlossningen. frasen Martin alltid svarade telefonen med i augusti var "är det dags?!". Höjdpunkten på hela månaden kom inte förrän i slutet den 25 augisti då vår underbara dotter Zelda föddes. Jag kommer så tydligt ihåg den där morgonen den 24 augisti då jag vaknade av att det vart väldigt blött och jag flög upp ur sängen och det fortsatte o bli blött så jag väckte ju såklart Martin, gick till duschen och ringde samtidigt förlossningen. Eftersom bara vattnet gått och värjarna inte börjat än så sa dom att vi kunde avvakta till kl 6 då dom öppnade huvudingången, men ca en kvart senare ringde jag igen för då hade värkarna börjat och då bad dom oss komma in. Dom ända som visste förutom vi att det var på g var Anders och Liza (för dom skulle passa Tina) Evelina (jag skulle egentligen umgås med henne den dagen) och Syrran. Sen tog det tills morgonen efter tills Zelda kom ut efter jag kämpat hela natten. Så jag kan ju utan diskussion säga att den 25 augusti var den bästa dagen på hela detta år för då födde jag vår dotter Zelda. 
 
September var rätt hektiskt, förutom att vänja sig med vårt nya liv som föräldrar så hade vi massor av besök. Nästan hela min familj kom på besök i september och avlöste i princip varandra så vi fick inte mycket egentid i september. Såhär i efterhand så hade det nog varit bra och jag planerat in deras besök lite mer utspridd under hösten. I slutet av september var jag, Martin och Zelda ganska slutkörda men med det sagt så tycker jag faktiskt att Zelda skötte allt nya väldigt bra men det märktes även på henne att det varit hektiskt.
 
Resten av hösten har mest gått ut på att landa i föräldrarollen och se Zelda växa upp och utvecklas som individ. i oktober unnade jag mig att gå på Josses födelse/halloween fest och hade det riktigt kul. Vi åkte även ner och firade att min mormor fyllde 90 år och tog ett generationsfoto innehållandes Zelda, mig, morsan och mormor. Ramseleresan var Zeldas första långa resa och tog 10 timmar med amningspauser och stopp i umeå.
 
Nu i December så var det dags för Zeldas första jul och Tomas var på besök och firade jul med oss i bergsviken. Jag josse och Fanny hade minijul tillsammans med god mat och julklappsspelet. Nu till nyår så ska jag och Martin fira själva och spela spel till midnatt som vi alltid gör. Och det var i stora drag mitt 2017, självklart hände det mer saker men jag orkar inte skriva om riktigt allt, ids inte lägga upp bilder just nu heller. Kommer ev göra det nån dag framöver, vi får se hur jag gör helt enkelt.
 
As always//
Linda