Mitt 2015

Nytt år och nya möjligheter, nyårsafton spenderades först i luleå där vi firade Martins morfar på hans födelsedag, vi var där till fyra tiden och sen åkte vi hem för att fira nyårsafton med två av Martins kompisar spelandes spel hela kvällen och sen gå till stan och kolla på fyverkerier. Det var en riktigt trevlig nyår och jag och Martin har kommit fram till en ny nyårstradition, små hattar. Slänger upp en bild på mig i hatten så ni får se vad jag menar. Men iallafall detta inlägg ska handla om året som har varit och allt det fantastiska som har hänt.
 
Till att börja med så gick jag upp med mitt sista moment i min utbildning till förskollärare, fick tyvärr inte godkänt till en början så fick göra lite ändringar (som tog längre tid än det hade behövt) Men jag började jobba som vikarie ändå och det tog inte länge innan jag fick ett längre vikariat som först bara skulle hålla i sig en månad men som slutade med att det varade i ett halvår. Riktigt bra hade jag det på den arbetsplatsen och jag kan ärligt säga att det är det stället som jag trivits bäst på hittils. Till våren vart jag äntligen godkänd och examinerad förskollärare och slipper allt som har med plugg att göra.
 
Jag hade examensfirande tillsammans med en del nära och kära och firade att min utbildning till förskollärare var (nästan) över. Vi hade en liten cermoni på universitetet där rektorn höll tal och vi fick diplom för vår tid på LTU. Efter cermonin åkte vi till Bergsviken och spelade spel resten av kvällen, en riktigt trevlig dag helt enkelt.
 
2015 var också året då jag äntligen tog körkortet, jag tog mig i kragen och började en intensivkurs i luleå som varade i två veckor och tog körkortet tillslut. Jag kuggade på första försöket, men eftersom att jag inte är någon som ger upp så gav jag mig inte och tog ett par till lektioner och körde upp igen och lyckades. Under året som gått har jag dock insett att jag inte direkt tycker om att köra bil men gör det iallafall dels för att Martin ska slippa köra hela tiden och dels för att hålla kunskaperna färska och utvecklas.
 
Sen såklart till den bästa händelsen under året 2015 var att jag och martin köpte ett hus tillsammans som vi har bott i nu sen augusti och vi hade även årets sommarfest i huset. Vi budade på ett annat hus innan vi hittade vårat drömhus men de vart vi snabbt överbudade på och priset steg alldeles för högt för att vi skulle vilja vara med i matchen. Vilket var tur för kort därpå hittade vi huset som vi nu bor i, vi var på visning och så fort vi fick besiktningsprotokollet så la vi vårt första bud. Budet var mindre än säljaren ville ha för huset men vi chansade och väntade ett par veckor och sen helt plötsligt kommer en till och försökte köpa vårt hus, men det var en kort men intensiv budgivning tills vi tillslut vann, vi gav egentligen lite mer än vi hade sagt vår högsta summa var men de var helt klart värt det. Helgen vi flyttade in så kom farsan, Siw och Tomas och hälsade på och hjälpte oss även att flytta och flyttstäda och helgen därpå hade vi inflyttningsfest/sommarfesten som vart väldigt lyckad. Tanken var egentligen att dra ut på krogen men jag hade det så trevligt hemma så jag stannade hemma istället.
 
Sen har det skett en del arbete på huset, bland annat har vi köpt och byggt ihop en hundgård till Tina och hon fick en gigantisk hundkoja som tidigare varit lekstuga/förråd. Vi försökte plantera jordgubbar men de tjorvade lite så vi får se om vi behöver plantera nya nästa år.
 
Ett par veckor efter vi flyttat in i huset så drog jag och Martin på sverigeresan och besökte bland annat, Danne, Sandra, Zanna, Holm och nå släktingar som Martin har i stockholm. Under resan var vi på massor av second hand butiker och shoppade massor, vi spelade minigolf och besökte gränna (ett litet ställe där dom gör massor av polkagrisar). På en av second hand butikerna köpte vi en stor jättesnygg kista som vi har ståendes på övervåningen. Vi åkte från Piteå och ända ner till göteborg under vår sverigeresa 2015.
 
Hösten har varit lite bröllopsrelaterat, vi har bokat datumet. Det blir den 23/7 2016 och inte allt för längesen var jag, Evelina, Josse och Fanny (på telefon) och kollade och köpte bröllopsklänning. Vart riktigt nöjd faktiskt, ska sy dit axelband och eventuellt ett bälte (om jag hittar ett snyggt som inte är superdyrt). Sen har vi diskuterat maten och bestämt lokal (ska bara se till och boka lokalen också).
 
Julen firade vi i Ramsele tillsammans med min familj och det var riktigt trevligt faktiskt, vi sov hemma hos mormor eftersom Martin är ju allergisk mot katt. Nyår spenderades i norrbotten men det har jag ju redan skrivit om. Och nu tror jag att jag fått med de flesta stora saker som hände under 2015. Mer saker hände såklart, har umgåtts en del med mina fantastiska vänner men skulle ta allt för länge och skriva om allt som har hänt under året. Nu har jag iallafall tagit mig tid att skriva sammanfattning om året iaf även om jag är helt kass på att skriva i bloggen resten av året.
 
As always//
Linda