"Röda korset härvan"


Okej nu har jag alltså hittat en lämplig artikel att skriva om. Ni kanske har hört talats om Röda korset skandalen, om inte låt mig få berätta om den.

Röda korset bedrägeriet

Johan Af Donner, före detta chef på röda korset åtalas för bedrägeri mot Röda korset och Cancerfonden. Såhär säger Dagens nyheter:

"Röda Korsets tidigare kommunikationschef Johan af Donner åtalas för grovt bedrägeri. Af Donner och två medåtalade personer riskerar fleråriga fängelsestraff om rätten finner dem skyldiga till bedrägerierna som uppgår till miljonbelopp."

Jag har halft om halft följt denna nyhet pga av att jag hade ett arbete på samhällskunskapen gällende den här artikeln. (vill du läsa om artikeln klicka här) (och här en annan gällande samma sak).
Total har han och hans kumpaner lurat till sig 7,7 miljoner från Cancerfonden och röda korset, bedrägeriet har hållit på sedan 2000-2009 och anledningen till att det inte varit misstankar innan tror jag beror på att Johan haft sådan stort förtroende pga av att han lyckats så bra inom insamlingar och dylikt.

Konsekvenserna som följer kan vara att röda korset kan få mindskat förtroende av folket eftersom att det är insamlings pengar och dylikt som Johan har nallat av.

Anledningen till bedrägeriet läste jag nyss att det var för att månadslönen på 60. 000 kr inte räckte till för hans lyxliv. detta alltså sagt direkt från Johan till polisens förundersökningsledare. Senare då han konfronterades så hotade Johan att ta livet av sig.

"- Detta kommer alltid att förfölja mig att jag haft fingrarna i syltburken, sade han till Röda Korsets biträdande generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström, enligt polisens förundersökning"

Mina egna åsikter gällande ämnet låter så här: Jag tycker att helt offatbart att någon i hans position kan göra något sådant här men samtidigt blir jag inte särskilt förvånad eftersom att han är inte den första i hög position som begår ett sådant här brott, jag tycker att han överdriver då han hotar att ta livet av sig själv eftersom att han bara har sig själv att skylla. Så självmords hoten tycker jag bara är ett knep från hans sida för att få lite sympati eftersom att han tidigare sagt att han gjorde det enbart för att finansiera sitt och familjens lyxliv eftersom att lönen på 60 000 kr per månad inte räckte till. Jag läste nyss att han erkänt brottet och riskerar flera års fängelse-straff och det tycker jag bara är mer än rätt med tanke på hur mycket pengar han har svindlat röda korset och cancerfonden på.. organisationer som finns till för att hjälpa. Men jag hoppas att förtroendet för röda korset inte försvinner.

Sådär ja det var ett lite mer annorlunda inlägg än vad ni var van med kanske... men sånna här inlägg kommer att nog att dyka upp lite titt som tatt så fort jag hittar nån intressant artikel att skriva om.Tack för mig.