Feminism och annat smått och gott

Mina åsikter om feminism är kanske inte de bästa kan man tycka men feminism är handlar ju i grund och botten om kvinnors ska ha samma rättigheter och möjligheter som män och det tycker jag är skitbra men feminister uttrycker det oftast inte så som jag tycker de borde göra utan de porträtterar istället män som odugliga överlägsna grisar som inte är värt nå och att kvinnor är så otroligt mycker mer värda. Att säga att man är feminist kan med goda anledningar tolkas som att man hatar män. Feminister säger till exempel att fler kvinnor ska få chefsposter och det kan jag visserligen hålla med om men det är om de förtjänar det. Visst kan jag bli sur om en man får ett jobb bara för att de är just en man när de fanns en kvinna brevid som är mer lämpad och är märkbart bättre på jobbet än vad mannen är, Då tycker jag självklart att kvinnan ska ha jobbet. Men jag tycker inte man ska bli sur bara för att det var "fel kön" som fick jobbet, se efter individen helt enkelt. Sen är det också det faktum att vi är biologiskt olika till exempel så är män till naturen starkare än kvinnor och då är det också mer passande att de tar de fysiskt ansträngande jobben men finns det kvinnor som har intresset och musklerna för ett sådant jobb ska hon självklart få det jobbet också men vanligast är det att mannen är starkare.
 
Jag får det kanske att låta som att jag tycker att män är bättre men så är det självklart inte men jag säger heller inte att kvinnor är så mycket bättre och mycket mer värd utan jag tycker att vi ska få samma värde i det stora hela, vi har olika saker som man lägger värde på men tillsammans så tycker jag att båda könen är lika värda.
 
Om man ska gå vidare till reklamerna och allas gnäll om att de är så sexistiska och så vidare så har ja egentligen bara en kommentar på det. Klart som fan att de är det, det finns en bra anledning till det också. Det säljer! Företagen gör allt för att sälja sina produkter. De är därför de har tonvis av kvinnor springa efter männen då de har en speciell parfym för att de säljer, eller att männen är så otroligt manliga när det dricker öl och so vidare. När vi stör oss på dessa reklamer så pratar vi ju om hur mycket vi stör oss på dem, vi går runt och grymtar och muttrar åt "de sexsistiska asen i reklamerna" och detta blir företagen lyckliga över för då får de uppmärksamhet. Ett väldigt vanligt talesätt är att "all publicitet är bra publicitet" och så är det ju, de kändisar som springer runt och festar, röker, dricker och beteer sig dåligt är de kändisar vi uppmärksammar. Britney spears är nästan mer känd för sina misstag än det hon gjort bra.
 
Jag tycker att allt grundar sig i uppfostran helt enkelt, vi har inpräntat i huvudet när vi får barn om hur vi ska uppforstra och prata till barn. Pojkar ska va tuffa och flickor söta. Det ses som ett fel att säga att en pojke är söt. Det är mer okej att säga att en kvinna är söt än en man för då blir det helt plötsligt fjolligt. Flickor ska ha fina kläder som de inte får smutsna ner medans killar har tröja och jeans som de ska hoppa i träd med i princip. Flickor uppmuntras att vara fina och känslosamma medans pojkar uppmanas att vara starka och tuffa. Varför är det fel att en pojke är känslosam eller att en flicka är stark och tuff? De flesta skulle nog säga att de inte alls gör denna skillnad på flickor och pojkar men alla gör det i princip. Jag har till och med kommit på mig själv efteråt när jag behandlat en pojke eller flicka annorlunda på grund av deras kön. Visst vi är väldigt biologiskt annorlunda som jag tidigare nämnt men jag tror inte att självförtroendet är en biologiskt faktor utan det är en miljö faktor. Hur vi tycker och tänker om oss själva har att göra med den miljö vi växer upp i. I grund och botten det jag vill få sagt är att män och kvinnor är lika mycket värda och för att det ska ske en förändring så bör denna förändring ske tidigt.
 
Ganska passande bild till ett av mina exempel jag tar upp i min text
http://www.sydsvenskan.se/sverige/jysk-falldes-for-konsdiskriminerande-reklam/
 
As always//
Linda