Att bo i hus

Nu har jag och Martin bott i vårt drömhus i lite mer än en månad och vi stormtrivs. Det har verkligen alla kriterier som vi sökte efter då vi letade efter hus, det är avskilt med cykelavstånd till stan. Vi har grannar men inte allt för nära inpå och både huset och tomten är väldigt stort och dessutom har vi ett dubbelgarage. Det var inget som behövdes göras innan vi flyttade in utan det är bara småsaker som ska göras lite pö om pö. Den enda nackdelen jag kan komma på med att äga hus är gräsklippning, eftersom min kära man är allergisk mot gräs så faller gräsklippningen på mig och som jag nämnde tidigare så har vi en väldigt stor tomt. Visserligen är ca en fjärdedel mossa och där växer inte mycket gräs så jag behöver inte klippa just på dessa ställen men det är fortfarande mycket att klippa. Tur var iallafall att förra husägaren var snäll och lämnade gräsklipparen så att det inte behövde vara en av de många utgifterna som finns vid köpet av ett hus. Just nu har vi på listan att köpa hundgård, torktumlare, garderober, ny säng och en till bil. Inte många saker på listan just nu men de saker som finns på listan är inte direkt billiga. 
 
Angående trädgård så vet de flesta som känner mig att jag inte har de grönaste fingrarna i världen och inte heller har jag mycket intresse för trädgårdarbete. Men jordgubbar ska jag ha så det var en av de första sakerna vi gjorde i trädgården var att låta min kära svärmor Elisabeth komma och ta det hon ville ur den stora rabatten på framsidan av huset och sen planterades de jordgubbar i dess ställe. Jordgubbsplantorna fick vi så snällt donerat av Martins farmor och mormor och morfar (tack,tack). De verkar däremot inte ha trivits så bra i vår rabbat så vissa har vissnat helt medans andra bara delvis. Det finns en eller två stackare som klarat sig helt utan skråma men vi ska avvakta och se hur de mår nästa sommar innan vi gör ett nytt försök med att plantera nya plantor. Jag älskar ju nämligen jordgubbar och särskilt hemmaodlade. Sen är det två till saker som jag vill ha på min gård, det ena är syren (hellst lila) och hägg. Jag älskar doften av dessa och de påminner mig om sommaren, min favoritårstid. Men detta är också ett projekt inför nästa sommar. 
 
Favorit möbeln i hela huset är såklart hammocken som vi fick i inflyttningspresent av Martins farmor, i den har jag suttit mycket och läst och tagit tupplurar. Jag älskar specifikt att ligga och gunga i den så jag har skaffat vad jag kallar, latmanssnöret. Vad är det undrar ni kanske, jo det är så att balkongen där vi har hammocken inte är så bred så det är därför inte långt från hammoken till räcket så jag har knutit fast ett rep som jag kan ligga och dra i så att hammocken gungar utan att sätta ner fötterna på golvet. Helt genialt om ni frågar mig ;). Sen en väldigt cool sak vi hittade på vår sverige resa var en stor kista (ser lite ut som en skattkista) som vi har på övervåningen. Den fyller inget direkt syfte för förvaringsutrymme råder det inte brist på men det är jäkulst snygg och cool så vi slog till och köpte den för så lite som 500 kr. Grymt nöjd är vi med den, det var lite besvärligt att frakta hem den dock. Vi fick ganska precis plats med den då den låg ner och sen fick vi packa saker inuti den för att vi skulle få plats med allt annat vi köpte. Men det var den lätt värd.
och här har ni vår skönhet till hus, bilden tagen av Liza
 
As always//
Linda